PEPtalk. Kindertherapeut.

Maggie Boreel, kindertherapeut Amsterdam 

Afbeelding

An eight-year-old girl suddenly stopped her play and exclaimed ‘In here I turn myself inside out and give myself a shake, shake, shake, and finally I get glad all over that I am me’ (Virginia Axline, psycholoog en grondlegger van speltherapie, 1974)

Toen Maggie als middelbare scholiere bijles gaf aan de vriendinnen van haar jongere zusje, wist zij dat zij later met kinderen wilde werken. Na afronding van de studie Algemene Letteren aan de Rijks Universiteit Utrecht, kwam zij aanvankelijk in het communicatievak terecht, later in de congresorganisatie. In 2006 was het tijd om de overstap naar de ‘kinderwereld’ te maken en deed zij eerst de post-hbo opleiding kindercoaching bij BGL & Partners, daarna volgde integratieve kinder- en jeugdtherapie. Ondertussen kon Maggie alle ervaring kwijt in het opzetten en vormgeven van de obesitas kinderpoli in het OLVG in Amsterdam Oost. Als obesitascoördinator begeleidde zij vanuit een multidisciplinair team kinderen met ernstig overgewicht. Sinds 2010 heeft Maggie een zelfstandige praktijk voor integratieve kinder- en jeugdtherapie in Amsterdam Zuid, inmiddels in Buitenveldert.

Met haar PEPtalk helpt Maggie kinderen, jongeren en ouders om kleine en grote hindernissen in het leven te overwinnen. In haar praktijk creëert zij een veilige omgeving waar een ieder zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt en zich kan open stellen voor verandering. Dat vereist kwetsbaarheid en moed. Als geen ander weet Maggie haar cliënten het gevoel te geven dat zij de mogelijkheden in zich hebben en kunnen mobiliseren om een eigen antwoord te vinden op vragen en uitdagingen in hun leven. Daarmee zijn de cliënten in Maggie’s praktijk zelf de belangrijkste speler in hun proces van verwerking, heling en groei.

 

 

 

 

  • Blog onderwerpen