PEPtalk. Blog.

Ouders die van elkaar houden.

Kleine kijkjes bij KIES.

KIES Amsterdam scheiding

‘Wie zou graag willen dat papa en mama weer bij elkaar komen?’, vragen wij. De handjes van vrijwel alle kinderen schieten de lucht in. Voor ons weinig verrassend. Het zit in de genen; voor kinderen horen hun ouders bij elkaar te zijn. Zo simpel is het.

Toch is er één die zijn hand niet opsteekt. ‘Het is goed zo’. Hij vertelt dat er sinds de scheiding weinig ruzie is en dat het hele gezin weer kan ademhalen.

‘Wel zou ik willen dat ze van elkaar houden’, vervolgt hij. ‘O, hoe ziet dat er uit volgens jou’, vragen wij. ‘Hoe zou je kunnen zien dat ze van elkaar houden?’ Met zichtbare trots en een hint van ongeloof, vertelt hij dat zijn ouders de avond tevoren hebben gediscussieerd. Hij beklemtoont dit laatste woord. De laatste keer dat zij met elkaar in gesprek waren zonder dat er trammelant ontstond, kon hij zich niet heugen. Dit was ongekend, en kwam dicht in de buurt van normaal. En normaal is best heel fijn.

‘Denken jullie dat het mogelijk is dat papa en mama weer samen komen?’ Iedereen schudt van nee. Zo eenvoudig is het – in alle gecompliceerdheid – dan ook wel weer.  

 

 

|
  • Blog onderwerpen